0

Je winkelwagen is leeg

Tiny Desk Handleiding

 

Handleiding

 

Uitgeklapt             In- en uitklappen       Ingeklapt

 1. Achterzijde Tiny Desk
 2. Opbergruimte, 2 planken
 3. Scharnierpunt links en rechts
 4. Borgingspunt
 5. Klep Tiny Desk
 6. Voorgeboorde gaten ter bevestiging
 7. Lock

Download PDF 

BIJGELEVERD
Het bureau wordt in 1 deel geleverd. Het bijgevoegd bevestigingsmateriaal bestaat uit: 4 wandpluggen 4 bouten en 4 ringen. 

 Bijgeleverd Tiny Desk

4 X Wandplug*                         4 X Bout                             4 X Ring

 • Let op! De meegeleverde pluggen zijn alleen geschikt voor massieve muren van steen of beton. Dit impliceert dat de pluggen niet geschikt zijn voor gipswanden

ZELF NOG BENODIGD

Handleiding TIny Desk Zelf nog benodigd

Boor 8 mm, Sleutelnummer 13, waterpas   

 

 

 

Boor 8 mm       Sleutel nr.13   Waterpas

VOORAFGAAND AAN BEVESTIGING

Kies een muur waar je het bureau aan wilt bevestigen. Ga hierbij op zoek naar een stevige muur. Bijvoorbeeld een draagmuur. Een gipswand is niet geschikt om het te monteren. Tenzij deze gewapend is. De bijgeleverde pluggen zijn niet geschikt voor gipswanden. Maar hoe weet je nu wat een draagmuur is? De draagmuur is een onmisbaar element in je woning, want zoals de naam al doet vermoeden hebben deze wanden een dragende functie.

4 tips om een stevige muur te lokaliseren:

 1. De plek in je woning : Over het algemeen mag je er vanuit gaan dat een draagmuur een ander belangrijk element in je woning ondersteunt. Waar je dan aan zou moeten denken? Neem bijvoorbeeld de trap en de draagvloeren van een eventuele bovenliggende verdieping. Negen van de tien keer zijn gevels en buitenmuren ook dragende wanden. Bekijk bijvoorbeeld ook of er delen aan het huis zijn gebouwd. Een voormalige buitenmuur kan dus een binnenmuur zijn geworden, waardoor hij nog steeds de constructie van het huis ondersteunt. 
 2. Draagmuren zijn soms ook te herkennen aan specifieke kenmerken. Zo bestaat een draagmuur altijd uit sterke materialen. De betreffende muur moet namelijk voldoende kracht bezitten om een dragende functie uit te oefenen. Hierbij kun je denken aan kalksteen of een muur van bakstenen. Daarbij geldt over het algemeen ook dat een draagmuur meestal minstens twintig centimeter dik is. 
 3. Zijn in jouw woning de originele balken zichtbaar? Kijk eens goed, en waar, deze lopen. Draagbalken dragen over het algemeen een groot gedeelte van het gewicht. De muur waarop of waartegen een balk ligt, heeft een dragende functie.
 4. Een andere manier om een draagmuur te kunnen herkennen, is wanneer hij doorloopt naar de volgende verdieping. 

Nog steeds geen benul? Raadpleeg dan bouwtekeningen van je huis. Als je deze niet voorhanden hebt, kun je deze meestal op kunt vragen bij de gemeente. Of vraag het een specialist. 

BEVESTIGING Tiny Desk

Stap 1. 

Bepaal de gewenste hoogte voor de Tiny Desk. Voor een juiste houding kan als richtlijn worden aangehouden dat de klep van de Tiny Desk in uitgeklapte situatie gelijk is aan de hoogte van de elleboog.

Bij ingebruikname van de Tiny Desk als bureau is de hoogte naar eigen inschatting te bepalen. Houdt de Tiny Desk (waterpas!) op de juiste gewenste positie en teken de 4 voorgeboorde gaten in de achterzijde van de Tiny Desk af op de muur.

Stap 2

Boor op alle 4 markeringen uit stap 1 een gat in de muur met een 8mm boor en plaats de pluggen in de muur.

Stap 3.

Klap de Tiny Desk open. Plaats de 4 bouten inclusief ring vanaf de voorzijde in de voorgeboorde gaten zodat de bouten aan de achterzijde van het bureau uitsteken. Houdt de Tiny Desk op de  juiste positie en draai de bouten in de pluggen in de muur.

MAXIMAAL GEWICHT

 • De Tiny Desk is belastbaar tot een gewicht van 15kg

CONTROLE

 • Let op! De Tiny Desk moet op een veilige manier aan de wand bevestigd worden. Controleer dit regelmatig.

ONDERHOUD

 • Gebruik voor het reinigen uitsluitend een licht vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel zoals groene zeep of afwasmiddel. Het gebruik van agressieve middelen zoals schuursponzen, thinner, schuurpasta e.d. wordt ernstig afgeraden i.v.m. beschadiging van het oppervlak.
 • Let op! Alhoewel er uitsluitend hoogwaardige materialen zijn gebruikt, is het zaak de oppervlakte van de Tiny Desk bladen zo min mogelijk met scherpe voorwerpen (gespen, riemen, zand) in aanraking te laten komen. Dit voorkomt krasvorming.
 • Let op! Controleer regelmatig of het bureau stevig aan de muur is bevestigd
 • Letop! Controleer regelmatig of het scharnier van het bureau nog naar behoren werkt
 • Let op! Controleer regelmatig of het bureau nog naar behoren klemt bij opklappen.

ERGONOMISCH GEBRUIK

Om een optimaal gebruik van de verschoontafel te garanderen is het belangrijk deze gebruiksadviezen goed door te nemen. In verband met voldoende sta- en bewegingsruimte is de Tiny Desk in principe bestemd voor rechtshandige en linkshandige verzorgers (m/v).

Hoogte instelling

 • Zorg dat iedere verzorger (m/v), de tijd neemt om de juiste hoogte-instelling te bepalen en evt. te markeren. Bepaal de hoogte door met ontspannen schouders te gaan staan en alleen de onderarm op te tillen. De bovenkant van het aankleedkussen, daar waar het kind op ligt, mag op 5 tot 10 cm onder ellebooghoogte worden ingesteld.

VEILIGHEID

Voor de veiligheid van u en de kinderen dient u de volgende punten in acht te nemen:

 • LEt op dat als je de tiny desk dichtklapt de lock erin zit. Zodoende kan deze niet onverwachts open vallen.

GARANTIEBEPALING

 • Tot twaalf maanden na de factuurdatum verleent Babywoods 100% garantie op de constructie (m.u.v. gebreken die het gevolg zijn van slijtage en/of ondeskundig gebruik).

ALGEMENE INFORMATIE

 • Distributeur is tinydesk.eu, adres; Zevenhuizerlaan 20, 1851 MV Heiloo, Noord-Holland, e-mail:bureau@babywoods.nl , Rekeningnummer: NL43 INGB 0008 2482 23, KvK nummer: 70580839

20 April 2021